Самим поширеним і наочним проявом йодної недостатності є захворювання щитовидної залози – гіпотиреоз, викликаний йодним дефіцитом. В основному це трапляється у регіонах зі зниженою кількістю йоду у ґрунті, воді та рослинах [1]. До таких регіонів відноситься і Дніпропетровська область, де на гіпофункцію щитовидної залози страждає кожна четверта жінка. Цей дуже важливий мікроелемент повинний постійно надходити в організм людини. Тому дуже актуальним є виробництво йодованих продуктів, які б людина могла споживати щодня [2]. Метою наукової роботи є дослідження можливості отримання йодованого кефіру та вивчення впливу солей йоду на мікрофлору кисломолочного напою.
ВПЛИВ СОЛЕЙ ЙОДУ НА ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ КЕФІРУ
Ольга Кузнецова, Маргарита Сидорякіна, Валерія Мігура (Дніпро, Україна) | Скачать статью