30 апреля, 2020
Озима пшениця - найважливіша продовольча культура. Не випадково озима пшениця є основним продуктом харчування у 43 країнах світу з населенням понад 1 млрд. осіб. У хімічний склад зерна входять усі необхідні для харчування елементи: білки, вуглеводи, жири, вітаміни, ферменти і мінеральні речовини. Найважливішим компонентом зерна є білок. Його вміст може коливатися від 8 до 22%. Замінити білки у харчуванні іншими речовинами неможливо.
Актуальність дослідження. Кубачівський кар’єр, який є частиною Подільських Товтр є унікальним геолого-геоморфологічним утворенням в межах Подільської височини. У світі відомо лише чотири місця знахідок силурійської сухопутної флори, серед яких найбагатшим місцем є геологічні відслонення і розрізи Поділля, тому місцева палеофауна представляє собою значний освітній потенціал розвитку геотуризму та інтерес для детальних палеогеографічних досліджень регіону.