АГРОЕКОЛОГІЧНІ УМОВИ ВИРОЩУВАННЯ КАРТОПЛІ В ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

  Ірина Лісовська, Анатолій Польовий (Одеса, Україна) |    Завантажити статтю

Основною метою дослідження є оцінка впливу агроекологічних умов на формування продуктивності картоплі в Вінницькій області. Картопля – цінна продовольча, кормова і технічна культура. На відміну від інших сільськогосподарських культур її вирізняє універсальність використання. Це винятково важливий продукт харчування. Недарма її називають другим хлібом. Цінність картоплі визначається високими смаковими якостями та сприятливим для здоров'я людини хімічним складом. D ії бульбах міститься 12-30% крохмалю, присутній білок, жир, солі калію, магнію, фосфору, вітаміни А, С, В1, В2, В6, D, РР, Н [1].